fbpx

O čemu smo vodili računa kada smo kreirali kozmetičke proizvode brenda Dr Pilar, a da bismo ispunili očekivanja naših kupaca?

Na osnovu ličnog i roditeljskog iskustva, svoje lekarske prakse u pedijatriji i praćenja aktuelnih istraživanja iz oblasti zdravlja, zaključila sam da mogu mnogo da doprinesem kreiranjem kvalitetnih kozmetičkih proizvoda na bazi bilja za decu i celu porodicu uopšte. 

dr Pilar Svetlana sa pacijentom
dr Pilar Svetlana sa pacijentom

Potreba za kreiranjem sopstvenih proizvoda je potekla iz ideje da pokušam da unapredim i učinim zdravijom dečju kozmetiku, a i kozmetiku za odrasle.

Odakle ideja o kreiranju sopstvenih kozmetičkih proizvoda?

Obe moje ćerke imaju osetljivu kožu, pri čemu je kod mlađe taj problem izraženiji. Nakon isprobavanja brojnih kozmetičkih proizvoda za decu došla sam do zaključka da mojoj deci ne odgovara većina komercijalne kozmetike koja se nudi na tržištu i rešenje za svoj problem sam počela da tražim u biljnoj kozmetici. Međutim, bilo je teško naći neku prirodniju varijantu dečje kozmetike kvalitetnog biljnog sastava. Upravo iz ovog mog problema je potekla ideja da pokušam da napravim kozmetiku koja je u potpunosti prilagođena i osetljivoj i normalnoj koži. Iznad svega, želela sam da pomognem svim roditeljima koji imaju sličan problem i da ponudim objašnjenje zašto je uopšte potrebno obratiti pažnju na negu dečje kože i zašto je potrebno da dečja kozmetika bude drugačija od one za odrasle. Razlog je vrlo jednostavan, koža dece i odraslih nije ista, već se razlikuje strukturno i funkcionalno zbog čega je dečja koža osetljivija.

Pilar porodica
Pilar porodica

Nije bilo lako odlučiti se za kreiranje sopstvenih proizvoda, ali imala sam veliku podršku moga supruga koji je uspešan preduzetnik i ima višegodišnje iskustvo u kreiranju i plasiranju kozmetičkih proizvoda.

Šta je potrebno da bi se kreirali realno prirodni kozmetički proizvodi?

Jedan od najvećih problema kreiranja prirodnih kozmetičkih proizvoda je činjenica da postoji velika razlika u tome šta sam osmislila, koje sastojke proizvod treba da sadrži, u odnosu na to šta je u praksi izvodljivo tj. neophodno da proizvod sadrži. Tu je postojalo nekoliko problema koje je trebalo rešiti na adekvatan način.

Proizvodnja dr Pilar kozmetike
Proizvodnja dr Pilar kozmetike

Problem stabilnosti i trajnosti prirodnog kozmetičkog proizvoda koji daje željeni efekat

Od željenih sastojaka trebalo je napraviti proizvod koji se ne raspada, ne kvari, ima prihvatljiv rok upotrebe, ima svoju funkciju i to sve od sastojaka koji su prirodni, biljnog porekla i koji odgovaraju onima sa osetljivom kožom. Utrošeno je mnogo vremena i urađeno je mnogo proba da bi se došlo do idealne formulacije odgovarajućeg proizvoda.

Većina komercijalnih kozmetičkih proizvoda nije napravljena na ovaj način, jer to značajno komplikuje i poskupljuje proces kreiranja proizvoda.

Problem nabavke kvalitetnih prirodnih sastojaka za kozmetiku na bazi bilja

Postoje velike razlike u kvalitetu kozmetičkih proizvoda u zavisnosti iz koje države i od kog proizvođača se nabavljaju sastojci za svaki proizvod. Kvalitetnije komponente su skuplje, što svakako utiče na finalnu cenu proizvoda. 

Moja odluka je da za svoje proizvode koristim isključivo kvalitetne sastojke, po mogućstvu biljnog porekla, da bi što sigurnije omogućila efekte koji se očekuju od posmatranog kozmetičkog proizvoda. 

Cilj mi je i da kreiram kvalitetne proizvode za fer cenu. Upravo zato mi je bilo važno da što detaljnije opišem metodologiju koju sam koristila za kreiranje sopstvenih proizvoda.

Šta je to što garantuje da su Dr Pilar kozmetički proizvodi kvalitetni?

Moja temeljnost i posvećenost detaljima, kao i znanje i dragoceno iskustvo iz lekarske prakse maksimalno doprinose kreiranju kvalitetnog kozmetičkog proizvoda. Moja sigurnost da ću započeti posao završiti do kraja, uz apsolutnu posvećenost onome što radim, su dodatna garancija da ću ovaj posao uraditi na najbolji mogući način. Kvalitet konačnog proizvoda je neminovan.

Detaljan opis samog procesa kreiranja proizvoda dodatno svedoči o njihovom kvalitetu i vrednosti. U ostalom, nakon što i sami isprobate Dr Pilar kozmetičke proizvode, brzo ćete se i sami uveriti u njihov kvalitet i efekte.

Šta čini posebnim Dr Pilar kozmetičke proizvode za porodicu?

Ono što izdvaja Dr Pilar kozmetičke proizvode jeste izuzetan kvalitet sastojaka koji su gotovo svi biljnog porekla i ujedno biorazgradivi, odnosno, ekološki prihvatljivi prema svetskim standardima. 

Kupovinom naših proizvoda birate nešto što je u svakom smislu prilagođeno osetljivoj i normalnoj koži i istovremeno doprinosi očuvanju životne sredine za generacije koje dolaze.

Ovdašnje tržište takođe ne raspolaže sa mnogo proizvoda ovakvog kvaliteta koji su ponuđeni za fer cenu.

Dr Pilar kozmetički proizvodi imaju očigledan željeni efekat za fer cenu! 

Prilikom osmišljavanja prirodnih kozmetičkih proizvoda najvažniji je odnos između potencijalnih prirodnih sastojaka koje proizvod sadrži, efekta koji postižu odabrani sastojci, i prihvatljivosti cene finalnog proizvoda. 

Moj cilj je da kreiram prirodne kozmetičke proizvode koji očigledno proizvode željeni efekat za fer cenu.

Na moju sreću i zadovoljstvo sav moj uloženi trud se isplatio, jer sam uspela da napravim kozmetičke proizvode koji po kvalitetu zadovoljavaju svetske standarde prirodne kozmetike, a po fer ceni, i to vidim kao apsolutnu prednost mojih proizvoda.