fbpx

O MENI

Ja sam dr Svetlana Pilar, specijalista pedijatrije. Medicinski fakultet u Beogradu sam završila 2009. godine, a potom i specijalizaciju iz oblasti pedijatrije na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu. Svoje stručno usavršavanje dopunila sam i edukacijom „Ultrazvuk u pedijatrijskoj radiologiji“. Osim iz oblasti pedijatrije, iza sebe imam i iskustvo rada iz oblasti opšte i urgentne medicine.

Medicina me je oduvek zanimala, još od malih nogu takoreći, i nije bilo sumnje da će to postati moje profesionalno opredeljenje. Još tokom svojih studentskih godina shvatila sam da me najviše ispunjava rad sa decom.

Pedijatriju smatram jednom od najhumanijih grana medicine jer neguje zdravlje od samog početka, upravo kada je ono najosetljivije i najbitnije. Nema ništa plemenitije nego pružiti jednom detetu zdravo i srećno detinjstvo koje je sigurno preduslov za budući zdrav život.

Postavši majka dve lepe devojčice mi je u mnogome pomoglo da sagledam ono čime se bavim i iz perspektive roditelja. Neko ko je i sam roditelj će najbolje razumeti brigu i zabrinutost drugog roditelja za zdravlje svoga deteta. Moja želja i cilj jesu da ponudim znanje svakome ko želi da nauči nešto više o sopstvenom zdravlju i zdravom odrastanju svojih mališana.

Osim medicine, oduvek sam volela sport i čitanje, dok su putovanja nešto u čemu najviše uživam sa svojom porodicom.

Kod sebe i kod drugih najviše cenim iskrenost, pravičnost i tačnost, a moj moto je: „Radi kako treba ili nemoj raditi uopšte“.